Blogg

Nu funkar Orangeriet - då vill M sätta krokben igen

Det var ett tag sedan jag skrev något om Orangeriet nu men känner jag att Moderaternas utspel i sin alternativa budget igår var så ogenomtänkt och oförankrat i verkligheten så att jag inte kan låta det stå helt oemotsagt.

Sedan avtalet mellan kommunen och restaurangen skrevs så har det hänt en hel del positivt, allt fler Boråsare har hittat tillbaka till Orangeriet och när man hör kommentarer kring Orangeriet är de mycket mer positiva idag. Man pratar om det fina läget, den nya inredningen och den goda maten istället för konflikterna som tidigare fanns. Jag var själv nere i Orangeriet på lunchen och åt en god vegetarisk lasagne. Många andra boråsare hade också valt att göra ett besök där idag. Jag tycker att det är skönt att Borås Stad äntligen åter har en hyresgäst som håller igång en restaurang där. Jag har också fått veta att det finns planer på att utveckla verksamheten mer – efter nyår tänker företaget som hyr hela huset även öppna kafé i det som tidigare var kontorslokaler.

Det är i det här läget Moderaterna väljer att återigen försöka sätta fälleben för en hyresgäst och privat företagare i stadens lokaler (jag har skrivit om tidigare tillfälle här och här). Så mycket för det partiets tal om vikten av ett positivt och välkomnande företagsklimat… Utan att fråga hyresgästen och utan att tänka hela vägen föreslår Moderaterna att det ska byggas offentliga toaletter för 3 miljoner kronor i de kontorslokaler som vi redan hyr ut och där hyresgästen tänker investera i ny verksamhet i form av ett kafé. Hoppas att M ber om ursäkt för detta övertramp (vilket inte är det första mot restaurangen i Orangeriet) och spolar toalettförslaget illa kvickt.

Det är lika bra att jag skriver det meddetsamma – Moderaternas utspel kommer inte att lyckas, eftersom hela Orangeriet alltså redan är uthyrt till restaurang- och kaféentreprenörerna i huset. Men lite pinsamt är det att moderaterna har så dålig koll på verkligheten.