Blogg

Bakom kulisserna på teatern - så mycket mer än publiken ser

Det är sportlov och Stadsteatern erbjuder guidade turer för barn och unga bakom kulisserna. Teater finns bland mina ansvarsområden som kommunalråd så det passade bra att följa med dagens grupp in bakom och under scenen. Vilken fantastisk plats, vilken kompetens – de som jobbar här hjälper sagor och berättelser att bli som verkliga för publiken!

Ett 15-tal barn och deras vuxna fick besöka snickeriet, sminket, kostymförrådet, perukmakeriet, ljussättarna… För många av barnen blev det extra spännande eftersom de nyligen hade sett Bröderna Lejonhjärta – och här dök kostymer och rekvisita ur föreställningen upp ideligen.

Men upp på stora scenen fick vi inte gå. Skyltar på varenda dörr spärrar vägen, för nu är där byggarbetsplats. Scenen ska få ny teknik för att kunna erbjuda boråsarna ännu mer av teaterklassiker, av rolig, spännande, nyskapande teater i framtiden.

Det har varit öppet hus på det här sättet bakom kulisserna tre dagar den här veckan och även imorgon kan det finnas chans. Föranmälan gäller och det var bara två platser kvar i förmiddags.

Kostymförrådet – en av tio, kanske femton liknande gångar, med kläder på båda sidor. Det är stort!

Den som är sugen på slips i dagens färg skulle trivas här.

Hemligheter! En modell av en fällbar bro som ska användas till något… vad fick vi inte veta. Nyfiken blir man!

Den som såg Bröderna Lejonhjärta känner igen Katlas ansikte. Till höger på bilden.

Häst ur Bröderna Lejonhjärta.